9 Απρ. 2016

Οσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αντιηλιακή προστασία

Το αντηλιακό είναι το νούμερο 1. προϊόν αντιγήρανσης !!

Τα αντιηλιακά προϊόντα είναι απαρέτητα για την προστασία του δέρματος από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου ..  Η επιλογή τους θα πρέπει να είναι σωστή και θα πρέπει να γνωρίζετε τι να διαβάζετε στις ετικέτες  τον προϊόντον και τη χρήση τους !! Η απόφαση για του αντιηλικού θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν δίοτι πέρα από την εμφάνιση μας η χρήση του επηρεάζει άμεσα την υγεία μας ..βάση μελετών όπου οι επσιτήμονες προειδοποιούν για τους κινδύνους από την ηλιακή ακτινοβολία ..

Οροι που πρέπει να γνωρίζουμε 

UVR: Υπεριώδης ακτινοβολία ηλιακού φωτός που διακρίνεται σε UVA, UVB, UVC ανάλογα               με το μήκος κύματος.

  • Ακτίνες UVA: η υπεριώδης ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για την γήρανση του δέρματος επειδή επιδρά στα κύτταρα που παράγουν την ελαστίνη και το κολλαγόνο. Διεισδύει σε μεγαλύτερο βάθος στην επιδερμίδα μας και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος. Η δράση της εμφανίζεται όλη την διάρκεια της μέρας, όλο τον χρόνο.

  • Ακτίνες UVB: η υπεριώδης ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για τα ηλιακά εγκαύματα τα οποία όταν επαναλαμβάνονται μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες αυτές μένουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας και παράγουν την μελανίνη. Η δράση τους είναι πιο έντονη το καλοκαίρι και κυρίως τις μεσημβρινές ώρες.

  • SPF (Sun Protection Factor): είναι ο γνωστός σε όλους μας «δείκτης προστασίας» και αναφέρεται στην προστασία που προσφέρει το αντιηλιακό έναντι των ακτίνων UVB. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός του δείκτη εξηγεί σε τι αναλογία το αντιηλιακό αφήνει την ακτινοβολία να περάσει, πχ. ένας δείκτης 15 αφήνει να περάσει το 1/15 της ακτινοβολίας και ένας δείκτης 30 αφήνει το 1/30. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι ο δείκτης καταδεικνύει το πόσο περισσότερο «ενισχύεται» το δέρμα χρονικά έναντι στην ακτινοβολία σε σχέση με το απροστάτευτο δέρμα.

  • PA & PPD: είναι οι δύο δείκτες που αναφέρονται στην προστασία που προσφέρει το αντιηλιακό έναντι στην UVA ακτινοβολία. Ο δείκτης PPD μετριέται σε νούμερα, ενώ ο PA σε σταυρούς. Έτσι, διακρίνονται 3 βαθμίδες:

        Χαμηλή UVA προστασία: PA+ = PPD 2-4

        Μέτρια UVA προστασία: PA++ = PPD 4-8

          Ικανοποιητική UVA προστασία: PA+++ = PPD 8 και πάνω 

Ευρέως φάσματος αντιηλιακά: είναι αυτά που μας προστατεύουν από ακτίνες UVA & UVB.

Δείτε όλα εδώ Κατάλογος  για πληροφορία η παραγγελία εδώ